Ting å gjøre når man hviler

En atlet og idrettsutøver trenger hvile. Det er helt utrolig hvor mye hvile de må ha, disse stolte kjemperne som vi sender ut til dyst i verdensmesterskap også videre. Men man trenger ikke være idrettsutøver for å trene og heller ikke for å hvile. Det får de fleste til. Men kan man lure inn noe trening når man likevel hviler? Eller er det helt forbudt?

Nå skal vi se på flere ting det går an å gjøre når man hviler mellom treninger og økter.

Øv på å holde pusten

Det er kanskje ikke så mye nyttig i denne øvelsen, men likevel tenker vi at den har noe for seg. Det å holde pusten handler mye om reflekser, men også en god del om vilje. Det er sikkert noen som har sterkere vilje enn vett, men nok om det. Tenk for deg at du skal henge på opp et bratt fjell men du ser de andre i feltet siger fra deg. Det er nå du må utøve anstrengelser du ikke ante var mulig. Det samme gjelder når du holder pusten. Det er du som bestemmer hvor vondt du kan ha det, og det gir deg også en god pekepinn på formen din.

Gå på tærne

Det er mest sannsynlig ikke nødvendig, men skal man hente seg et glass vann eller gå på do, legg inn noen utfordringer. Det er vondt å gå på tærne, men det gir styrke i hele foten. Går du på tærne blir du sterk til å stå oppreist i mange timer. Dette kan være nyttig om man vil spille ekte rulett. Men har du trent, glem tipset og spill på Storspiller Live Roulettefra sofaen i stedet. Da får du hvilt hele kroppen og ikke minst tærne.

Glute

Glute handler om magen, men vi skal ikke snakke om mat her. Å ligge i bro eller glute bridge er noe alle kan. Man ligger det er bra, fordi da hviler man litt også. Men tar man noen øvelser som dette innimellom får man samtidig holdt kroppen i gang. Magemusklene er også viktig, ikke minst for å ta seg ut på stranda. I mange idretter er det likevel viktig med gode magemuskler.

Hjernetrim

Man skulle ikke tro det, men hjernetrim er alltid god trim. Det kan være å løse ett kryssord eller en sudoku, men det kan også være å lese en bok eller pusle et puslespill. Kanskje kan du lære deg å løse Rubiks Kube. Mange tips til hjernetrim for dem som trener, men den beste er den man finner på selv. Hjernetrim er for eksempel viktig for å motvirke sykdommer som Parkinson.

Memorere en kamp eller en løype

Når man hviler bør man først og fremst bygge overskudd. Man skal altså ikke gjøre så alt for mye ablegøyer når man hviler. Derfor kan det å fokusere på idretten man holder på med være nyttig. Det kan være å se for seg en løype man skal gjennom neste dag, eller se for seg situasjoner som kan oppstå i en kamp. Dette krever fullt fokus i et stille rom.